top of page

Kurk is de schors van de kurkeik wat betekent dat het 100% natuurlijk plantaardig weefsel is. Verschillende eigenschappen van kurk is dat het lucht bevat, lichter is dan water, water afstotend is en warmte kan isoleren. Hierdoor zal een een kurk geen lucht doorlaten en is een kurk elastisch maar zal deze altijd terug veranderen naar zijn oorspronkelijke staat. Mede door deze eigenschappen is kurk granulaat uitermate geschikt om te verwerken in een kunstgras veld en bijvoorbeeld 100% bestendig tegen water. Door deze kenmerken kan kurk dus voor veel meer doeleinden worden gebruikt dan als afsluiting van een wijn fles. Denk aan vloeren, isolatie, geluidswanden en zo zijn er tal van andere mogelijkheden.

Kurk Infill

ONS VERHAAL

KiesKurk wilt alle kunstgras voetbal velden in Nederland voorzien van het prachtige natuurproduct kurk granulaat. Naast het onderzoek dat we samen met de KNVB hebben uitgevoerd over deze infill zijn wij ook de enige KIWA ISA gecertificeerde leverancier van kurk granulaat in Nederland. Dit heeft er voor gezorgd dat er op meer dan 50 velden in Nederland en België op ons kurk granulaat wordt gevoetbald. 

WAAROM KURK ALS INFILL?

100% NATUURLIJK

02

Kurk granulaat is volledig ecologisch doordat het een natuurproduct is, dit wordt niet gemengd met additieven (zoals bv. rubber).

MILIEUVRIENDELIJK

Geschat wordt dat de 60 miljoen Portugese kurkeiken die kurk granulaat produceren, jaarlijkse CO2 uitstoot van het land met 5% verminderen.

RECYCLEBAAR

Kurk granulaat is volledig biologisch afbreekbaar en kan gemakkelijk worden gerecycled zonder giftige afvalstoffen te produceren.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Kurk granulaat vermindert de temperatuur van het kunstgras, er is geen geurhinder en heeft een natuurlijkere uitstraling.

Business Law

Civil & Commercial

Trust, Wills & Probate

Family Law

Er zijn verschillende type kurk granulaat beschikbaar op de markt. Voor kunstgrasvelden zorgt één bepaalde type kurk granulaat voor het beste resultaat. Samenwerken met KiesKurk biedt de volgende voordelen:

  • Kwalitatief hoogwaardig kurk granulaat

  • Gegarandeerde levering van elk type kurk granulaat over een langere periode

  • Inzicht in testresultaten van kurk granulaat

Wat doen we?

Contact

kieskurk2.JPG

Trotse partner met

2019-99-Amorim-Logos-Amorim-Sports-Green
bottom of page