top of page

Sinds 1845

Een vertrouwd leverancier van kurk

Kieskurk is een onderdeel van een familiebedrijf, gespecialiseerd in alles omtrent het product kurk. Al meer dan vijf generaties heeft de familie ervaring met het natuurproduct kurk. In de 18de eeuw startte het bedrijf Wd. P. Kies en Zn, en later veranderd in Kies Kurk anno 1845 BV.
 

Het specialisme bestond uit drie sectoren : vloerbedekking, kurken sluitingen en industriële producten van kurk. Eind van de vorige eeuw is Kieskurk samengegaan met Amorim, ook een familiebedrijf uit Portugal. Inmiddels is Amorim wereldmarktleider geworden in alle onderdelen van het kurkproduct.
 

De samenwerking tussen Kieskurk en Amorim  is altijd vruchtbaar geweest en duurt nog steeds voort. Ervaring in het product kurk is enorm belangrijk. Je dient de verbanden te kennen tussen de kurkschors (virgincork), die net van de kurkeik afgehaald wordt, tot aan de kurkstof, dat uiteindelijk wordt gebruikt voor het verwarmen van de fabrieken in de winter. Niets wordt weggegooid!

TEAM
ROB KIES
DIRECTEUR

BIO
Ik was 12 jaar oud, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de kurkeiken in het Alentejo gebied in Portugal. De geur van de kurkwouden heeft mij vanaf dat moment niet meer losgelaten. Inmiddels meer dan 40 jaar later fascineert het product nog steeds. Van de Kies familie ben ik de vijfde generatie die handelt in kurkprodukten in de ruimste zin des woords. Wijnkurken, kurken vloeren en industriële produkten van kurk hebben altijd in het gamma gezeten. Elke dag is er een nieuwe uitdaging. Kurkgranulaat is daarop geen uitzondering.

M: rob@kieskurk.nl

T:  +31653150351

pasted image 0.png
pasted image 0-2.png
Jelle Kies
Business Development

BIO
'Enthousiast, ondernemend en positief'. Na zijn eerste succesvolle onderneming in dance events te hebben gehad heeft hij zijn bachelor Bedrijfskunde gehaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Op het einde van zijn studie is hij begonnen als stagiair Marketing en Sales bij de internet start-up Helpling. Na drie maanden als stagiair kreeg hij een vast contract en werd hij verantwoordelijk voor alle direct marketing activiteiten & partnerships in heel Nederland. Nu tijdens zijn MBA studie aan de UvA stapt hij in een nieuw avontuur genaamd KiesKurk.

 

bottom of page